Altena Road Runners
Altena Road Runners
Altena Road Runners
Altena Road Runners
Altena Road Runners
Altena Road Runners

     Sponsor Jakko Sport

Doelstelling:
De 21 kernen van Altena aan elkaar verbinden door inwoners te laten bewegen en beleven. Dat is wat we zaterdag 30 juni gaan doen in het kader van Altena Bruist. Een initiatief van verenigingen en de drie gemeentes Werkendam , Woudrichem en Wijk en Aalburg.

Wat gaan we doen:
Hardlopen uiteraard! Je kunt op die datum rond de klok van 10 uur ( het precieze tijdschema volgt nog ) starten met hardlopen vanuit één van de drie gemeenten vanaf het gemeentehuis. Elke tocht is ongeveer 30 km lang en brengt je langs alle kernen van de gemeente waarin je bent gestart. We eindigen allemaal rond 14.00 uur bij het drielandenpunt van de gemeentes, De Hillsestraat in Babyloniënbroek.

Men kan op die dag op drie manieren actief meedoen, namelijk:

a. Vanaf de drie gemeentehuizen zullen bussen vertrekken die de route rijden, ze maken tussenstops na ongeveer 5 kilometer, zodat je dus als loper zelf kan bepalen hoeveel kilometers je aflegt. Ben je na b.v. 5 of 10 kilometer moe, stap dan in de bus en sla dan een gedeelte over, om vervolgens weer een stuk te lopen. In de bus is ook de verzorging aanwezig (water, sportdrank en fruit). Je kan ook in je eigen woonplaats opstappen en de route verder volgen. Vertrektijd en plaats worden later bekendgemaakt, zo ook de route.

b. ( Estafetteloop ) Ook is er een mogelijkheid om niet met de bus te gaan, maar als groepje in estafettevorm de route af te leggen, b.v. één persoon loopt, de ander fietst en wisselt naar behoefte.

c. De route kan ook al fietsend in zijn geheel afgelegd worden. 

Poëzie:
Per route lopen we door of langs de kernen uit deze gemeente. In elke kern wordt een gedicht voorgedragen uit deze kern op initiatief van stichting Poëzie Land van Altena. Deze gedichten worden door de hardlopers in de bus meegenomen en halverwege de middag, samen met de vlaggen van de gemeente, symbolisch aangeboden aan de bestuurders, op het drielandenpunt van gemeente Altena. Activiteiten op de Hill

Op het drielandenpunt worden er vanaf 12.00 uur verschillende activiteiten georganiseerd. Daarnaast kun je er terecht voor een drankje, hapje of ijsje (op eigen kosten). Om 15.00 uur wordt het feestelijk jaar van Altena Bruist officieel geopend door Fons Naterop, Paula Jorritsma en John Bakker.

Aanmelden:
Wil je dit bijzondere evenement niet missen? Meld je dan snel aan! Graag horen we vanuit welke gemeente je wilt starten en of je een plaats in de bus wil reserveren. En uiteraard je naam, en met hoeveel personen je mee loopt als je in estafette vorm gaat. Aanmelden via: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

 

Copyright Altena Road Runners © 2019. All Rights Reserved.