Altena Road Runners
Altena Road Runners
Altena Road Runners
Altena Road Runners
Altena Road Runners
Altena Road Runners

     Sponsor Jakko Sport

Even voorstellen
FysioFit Altena Wij zijn een professionele Fysiotherapiepraktijk gericht op functionele versterking van het lichaam in plaats van symptoombestrijding. De begeleiding van sporters wordt verzorgd door sportfysiotherapeuten met een sport achtergrond.

Wat kunnen we betekenen voor de Altena Roadrunners?
Op maandag- en woensdagavonden tussen 19.00u en 20.00u bieden wij de gelegenheid om gerichte kracht- / hersteltrainingen te volgen bij onze locatie in Giessen. Hierbij valt onder andere te denken aan:

  • Algehele spierversterking van het totale lichaam
  • Gerichte krachttraining bovenbenen, hamstrings, kuiten, zodat de belastbaarheid toe kan nemen
  • Stabiliteitstraining van enkels, knieën en heupen.
  • Opbouw core-stability zodat kans op lies- of hamstringblessures afneemt en de powerzone beter benut kan worden tijdens het hardlopen.

Concreet betekent dit dat we een speciaal Hardloop Fitnessabonnement voor Altena Roadrunners kunnen aanbieden:

  •  1x per week 1 uur training; normaal €38,50,- per maand; leden Altena Roadrunners; €30,-
  • Geen kosten voor inschrijving, intake en try-out a 39,95
  • Vaststellen persoonlijke doelstelling en een daaraan gekoppeld programma
  • Gebruik maken van het gratis inloopspreekuur op maandagen tussen 18-19 uur
  • Om het zo flexibel mogelijk te maken en zo goed mogelijk te combineren met de hardlooptrainingen voor de lopers, bieden we het abonnement aan in de vorm van een ‘knipkaart’ van 10 trainingen voor €70,- . Deze knipkaart blijft een half jaar geldig.

Waarom een specifiek Hardloop Fitnessabonnement?
Naast de looptrainingen kun je op veel manieren voorwaarden scheppen die je loopprestatie doen verbeteren. Het lichaam werkt zo dat het zich aanpast aan de belasting die het te verwerken krijgt. Dit betekent dat wanneer het lichaam rust krijgt (en dus geen prikkels) het lichaam geen noodzaak heeft zich aan te passen. Sterker nog; alles wat niet wordt gebruikt, wordt gestaag afgebouwd. Maar geef je het lichaam specifieke prikkels dan kun je dus ook heel gericht opbouwen.

Krachttraining is voorwaarde scheppend voor stabiliteit, snelheid, explosiviteit. Vrijwel alle fysieke eigenschappen die een hardloper nodig heeft.

Tijdens het hardlopen moet je lichaam bij iedere landing stabiliseren; hoe stabieler enkel, knie, heup en core zijn, hoe minder energie verloren gaat in het herstellen van de stabiliteit. En dus hoe meer energie beschikbaar blijft voor de afzet en zwaaifase. Hoe meer kracht er is, des te meer kracht er omgezet kan worden in snelheid. Mits je ook gericht traint op de omzetting van kracht naar snelheid.

Kortom genoeg trainbare facetten naast de looptrainingen!

Wat als het mis gaat tijdens de belasting? Blessures..
Een ander verhaal wordt het wanneer er fysieke ongemakken zijn, zoals spier- peesblessures, gewrichts- en instabiliteitsklachten of andere problemen van het bewegingsapparaat. De pijn zal afnemen tijdens rust. Wat niet of minder wordt belast, zal uiteraard ook minder reactie geven. Maar zodra er weer intensieve belasting gevraagd wordt zal blijken dat het probleem nog niet is verholpen. De structuur is namelijk nog niet sterker geworden. De werkelijke oorzaak van de klachten zal alleen verdwijnen door het weer op sterkte brengen van de betreffende structuur. Dus is er juist gedoseerde belasting nodig om op een verantwoorde manier de belastbaarheid weer op te bouwen. Op die manier kan de intensievere belasting ook weer verdragen en uitgebouwd worden. Volgens deze visie werken we dan samen om de belastbaarheid verantwoord weer op te bouwen tot en met het hervatten van de looptraining. Indien nodig is het mogelijk aam te sluiten bij onze revalidatietrainingen op het veld, waar coördinatie-, loop-, sprong-, en sprintvormen onder begeleiding weer opgebouwd kunnen worden.

Inloopspreekuur, ’s maandags tussen 18-19u
Bij een opgelopen blessure is er het voordeel dat een snelle screening van de klacht kan plaatsvinden. Wij bieden hiervoor op de maandagen voor de training een gratis inloopspreekuur aan voor de leden van de Altena Roadrunners. Zodat er snel duidelijkheid is hoe met een klacht om te gaan. Kunnen de trainingen verantwoord (gedoseerd) uitgevoerd worden, of is er wellicht eerst een specifieke behandeling nodig om de klacht weer trainbaar te maken. Bij een indicatie voor fysiotherapie en een aanwezige aanvullende verzekering kunnen de kosten ook bij de zorgverzekeraar gedeclareerd worden.

Meer weten over FysioFit Altena?
Voor verdere informatie, of bij vragen zijn wij te bereiken via onderstaande telefoonnummers, of kijk op www.fysiofitaltena.nl. Uiteraard is een ieder ook altijd welkom om een keertje binnen te lopen!

Nog meer voorwaarden scheppen? OerFit Altena adviseert en begeleidt op het gebied van voeding, leefstijl en suppletie; om sporters te leren omschakelen naar vetverbranding, te leren optimaal energie aan te maken en indien nodig zelfs te ondersteunen door specifieke suppletie, zodat prestatie en herstel zo optimaal mogelijk verlopen. Voor verdere informatie: www.oerfitaltena.nl 

Hartelijke groet,

Team FysioFit Altena Dinant van Drunen / Erwin Verbruggen / Brian ten Haaf / Martijn Manschot

 

Copyright Altena Road Runners © 2019. All Rights Reserved.