Altena Road Runners
Altena Road Runners
Altena Road Runners
Altena Road Runners
Altena Road Runners
Altena Road Runners

     Sponsor Jakko Sport

Op zondag 2 december organiseert  het WOC van DAK de jaarlijkse indoorwedstrijd in sporthal ‘Die Heygrave’ in Vlijmen. Deze wedstrijd is een week eerder dan gebruikelijk; dit heeft te maken met het EK-cross dat tijdens het weekend van 8 en 9 december georganiseerd wordt.

De wedstrijd zal gehouden worden over de gebruikelijke 3 onderdelen (sprint, kogel, hoog) en is bedoeld voor alle pupillen, specials en junioren B/ C/ D. De pupillen zullen zoveel mogelijk sporten in de ochtend en de specials en junioren hebben hun programma in de middag. In verband met de capaciteit van de sporthal moet u rekening houden met een maximum aantal deelnemers.

Tijdens deze wedstrijd is het wedstrijdreglement 2018-2019 van de Atletiekunie van kracht, behoudens een aantal vervangende bepalingen. Klik voor de vervangende bepalingen hier

Gebruik voor het inschrijven deze link: INSCHRIJVEN INDOOR. Na-inschrijving is helaas niet mogelijk. De inschrijving sluit op zondag 25 november einde dag.

Op 6 oktober hebben John Verhoeven en Ton Versluis de Kustmarathon van Zeeland gelopen. De route ging van Burgh-Haamstede over de 9 km lange Oosterscheldekering naar Kamperland en daar door de duinen naar Brezand waar een route van een km of 9 over het strand stond te wachten. Bij domburg mochten ze eindelijk het strand verlaten om via het duinpad de weg te vervolgen richting Westkapelle.

Bij Westkapelle via een lus om het KNRM reddingstation en daar via een trap weer het duinpad volgen voor de laatste 4 km. Voor Zoutelande moesten ze nog een keer een km over het strand om via de duintrap en boulevard richting de finish te gaan!

Voor foto's en het volledige verhaal klik op de link: https://m.facebook.com/john.verhoeven.927980/posts/707339216300790 

De volgende 5 Trimlopen zijn vastgesteld op: 

  • Zaterdag 14 januari verzorgd door groep 1 
  • Zaterdag 18 februari verzorgd door groep 2 
  • Zaterdag 25 maart verzorgd door groep 3 
  • Zaterdag 21 oktober verzorgd door groep 4 
  • Zaterdag 25 november verzorgd door Start To Run groep 

Stel de organiserende groep niet teleur en doe met zo veel mogelijk lopers mee aan deze activiteit. Inschrijfgeld bedraagt € 3,-, je hoeft niet lid te zijn van de vereniging om aan deze wedstrijden deel te nemen. Start is om 14.30 uur inschrijven vanaf 13.30 uur, in het clubgebouw van de Altena Road Runners De Inloper gevestigd in sporthal De Jager te Giessen. 

Er kunnen rondjes gelopen worden van 2,1 km met een maximum van 7 ronden. Er is een tijdklok aanwezig dus kan er op schema gelopen worden. Er is voldoende parkeergelegenheid en er zijn kleedkamers en douches aanwezig. Men krijgt een herinnering als men minstens drie keer meedoet. 

De bijdrage voor een goed doel gaat in 2017 naar het bestrijden van de ziekte Huntington.

YES, YES, YES !

Zo dat moest er even uit. Vanavond in Genderen de 5EM gelopen met een nw PR.

Aan de start verschenen vanavond, ondanks het warme weer, 206 deelnemers waarvan maar liefst 85 lopers tot en met 15 jaar. Ook de leden van Altena Road Runners waren goed vertegenwoordigd met 37 lopers.

Nadat het startschot was gevallen gingen we via een lus door de wijk de Ruiterhof richting de Bergsche Maas , om via de Tol , Genderen aan de andere zijde weer binnen te komen. Via een paar lusjes in de bebouwd kom naderen we start/finish waar speaker Frans Jacobs bij doorkomst je naam omroept. Op het moment van passeren voor de tweede ronde keek ik op de klok en zag dat ik lekker op dreef was. De koplopers kwamen op dat zelfde moment Genderen voor de tweede keer binnen, waarschijnlijk onder aanvoering van de 15 jarig atleet, Stan Schipperen, die vanavond iedereen de baas was en finishte in een tijd van, 25:11.

 Ondertussen liep ik achter de oudste deelnemer van het veld , Tinus van den Heuvel (71), die ik normaal gesproken nooit voorbij kom. Ik heb heel veel respect voor deze man om op deze leeftijd nog zo te kunnen lopen.

Vanaf het eind van de Ruiterhof hebben we ruim 2 km met elkaar opgelopen. Ergens op de Kerkstraat kon ik me loswringen van deze oude rot die maar bleef volgen.

 Nog een kleine km te gaan om vervolgens te finishen in een tijd van 35:45, 03:26 sneller dan vorig jaar, mijn PR weer scherper gesteld. Terwijl ik geniet van mijn gelopen tijd roept Frans Jacobs om, dat Tinus finisht in een tijd van 35:56 <<RESPECT>>

De beste mannelijke en vrouwelijke deelnemer/ster uit Genderen waren Johan Roozemond en Verena Gielis welke beide lid zijn van Altena Road Runners.

 
Ik kijk nu al weer uit naar de volgende wedstrijd in Giessen op donderdag 7 September. Organisatie, tijdwaarnemers, vrijwilligers, fotografen, hartelijk dank voor jullie inzet?

 

Foto's Kees Snepvangers

Na een half jaar voorbereiding heeft Wim Kuipers zaterdag 11 juni j.l. deelgenomen aan de 5000mtr. bij de Nederlands Kampioenschappen, M55 en heeft daar een mooie 4e plaats behaald! Hieronder volgt een verslag van de belevenis door Wim:

In de aanloop naar het evenement heb ik na de eerste 3 maanden voorbereiding regelmatig wedstrijden gelopen waarbij ik steeds beter in vorm geraakte. Eerst langere afstanden, daarna steeds kortere. Begonnen met 15km in Tilburg tijdens het carnavalweekend. Sindsdien zijn de gelopen tijden steeds sneller geworden. De laatste maand is het accent verschoven naar baanwedstrijden. 3000 mtr. in Zundert en een 5000 mtr. in Culemborg. 

Het was een hele belevenis om aan een evenement als de NK mee te mogen doen. Alles wordt dan heel officieel geregeld. Ruim van te voren moet je je melden. Dan krijg je je startnummers. Je krijgt er twee omdat je er op de borst én een op de rug moet dragen. In de wedstrijd kwam ik er achter waarom ze dat deden. Op het wedstrijdterrein mag je niet komen.. inlopen doe je ergens anders.. dan wordt er van je verwacht dat je 15 minuten voor de start je meld in de Callroom. Alle atleten worden dan als groep begeleid naar de baan waar je een startplaats wordt toegewezen. Opgesteld achter een stippellijn moet je wachten op het startprotocol. Bij “op uw plaatsen” mag je dan oplopen naar de startstreep. Je mag absoluut niet met je voet of zelfs met je teen over de startstreep komen, anders wordt de start afgeblazen en begint het protocol weer van voor af aan. 

Even na 17.30 uur klonk dan eindelijk het startschot. De twee groepen (omdat er meer dan 20 lopers waren, zijn we opgesteld in twee startgroepen, links en rechts op de baan) gingen van start voor 12 en een halve ronde. 

Tijdens de eerste ronde zag ik al dat de eerste twee van mijn categorie te ver vooruit liepen. Ik liep in het groepje er achter. Na ongeveer 600 mtr. kwam een andere loper de leiding van het groepje. Ik kon aan het startnummer (op de rug!) zien dat dat het een concurrent in mijn categorie betrof. Ik ging er daarom direct achteraan. Hij liet zich na 3 ronden weer terugzakken. Ik kwam daardoor op kop te lopen van het groepje (in derde positie). Ik moest een keus maken: of me ook terug laten zakken in het groepje en het tempo verlagen. Dan zouden andere concurrenten weer aan kunnen sluiten. Ik wist natuurlijk niet wie dat zouden zijn en of die rap konden zijn in een eindsprint. Daarom besloot ik om het tempo hoog te houden en te gaan lopen sleuren aan de groep. Zo heb ik de rest van de wedstrijd op kop van het groepje gelopen tot 500 mrt voor de finish toch die ene concurrent mij voorbijstak en versnelde. Hij kon uitlopen tot zo’n 8 mtr. en finishte 2,5 seconden voor mij. 

Het is jammer dat ik zo net buiten de medailles viel. Maar ik ben dik tevreden met mijn prestatie bij mijn eerste deelname aan een NK. Een vierde plaats is niet iets om je voor te schamen. Mijn eindtijd was goed. Zo,n 15 seconden sneller dan mijn beste seizoens-tijd tot dan toe. 

Wat een leuke bijkomstigheid was is dat in wedstrijd ook een oude hardloopcrack meeliep. Marti ten Kate. Hij was in de jaren 80 een toploper op de marathon in Nederland en Europa. Na afloop heb nog even een praatje met hem aangeknoopt. Zo’n kans krijg je niet alledag. 

Alles bij elkaar een mooie ervaring. Wellicht volgend jaar weer.

 

Subcategorieën

 

Copyright Altena Road Runners © 2019. All Rights Reserved.