Altena Road Runners
Altena Road Runners
Altena Road Runners
Altena Road Runners
Altena Road Runners
Altena Road Runners

   

YES, YES, YES !

Zo dat moest er even uit. Vanavond in Genderen de 5EM gelopen met een nw PR.

Aan de start verschenen vanavond, ondanks het warme weer, 206 deelnemers waarvan maar liefst 85 lopers tot en met 15 jaar. Ook de leden van Altena Road Runners waren goed vertegenwoordigd met 37 lopers.

Nadat het startschot was gevallen gingen we via een lus door de wijk de Ruiterhof richting de Bergsche Maas , om via de Tol , Genderen aan de andere zijde weer binnen te komen. Via een paar lusjes in de bebouwd kom naderen we start/finish waar speaker Frans Jacobs bij doorkomst je naam omroept. Op het moment van passeren voor de tweede ronde keek ik op de klok en zag dat ik lekker op dreef was. De koplopers kwamen op dat zelfde moment Genderen voor de tweede keer binnen, waarschijnlijk onder aanvoering van de 15 jarig atleet, Stan Schipperen, die vanavond iedereen de baas was en finishte in een tijd van, 25:11.

 Ondertussen liep ik achter de oudste deelnemer van het veld , Tinus van den Heuvel (71), die ik normaal gesproken nooit voorbij kom. Ik heb heel veel respect voor deze man om op deze leeftijd nog zo te kunnen lopen.

Vanaf het eind van de Ruiterhof hebben we ruim 2 km met elkaar opgelopen. Ergens op de Kerkstraat kon ik me loswringen van deze oude rot die maar bleef volgen.

 Nog een kleine km te gaan om vervolgens te finishen in een tijd van 35:45, 03:26 sneller dan vorig jaar, mijn PR weer scherper gesteld. Terwijl ik geniet van mijn gelopen tijd roept Frans Jacobs om, dat Tinus finisht in een tijd van 35:56 <<RESPECT>>

De beste mannelijke en vrouwelijke deelnemer/ster uit Genderen waren Johan Roozemond en Verena Gielis welke beide lid zijn van Altena Road Runners.

 
Ik kijk nu al weer uit naar de volgende wedstrijd in Giessen op donderdag 7 September. Organisatie, tijdwaarnemers, vrijwilligers, fotografen, hartelijk dank voor jullie inzet?

 

Foto's Kees Snepvangers

De volgende 5 Trimlopen zijn vastgesteld op: 

  • Zaterdag 14 januari verzorgd door groep 1 
  • Zaterdag 18 februari verzorgd door groep 2 
  • Zaterdag 25 maart verzorgd door groep 3 
  • Zaterdag 21 oktober verzorgd door groep 4 
  • Zaterdag 25 november verzorgd door Start To Run groep 

Stel de organiserende groep niet teleur en doe met zo veel mogelijk lopers mee aan deze activiteit. Inschrijfgeld bedraagt € 3,-, je hoeft niet lid te zijn van de vereniging om aan deze wedstrijden deel te nemen. Start is om 14.30 uur inschrijven vanaf 13.30 uur, in het clubgebouw van de Altena Road Runners De Inloper gevestigd in sporthal De Jager te Giessen. 

Er kunnen rondjes gelopen worden van 2,1 km met een maximum van 7 ronden. Er is een tijdklok aanwezig dus kan er op schema gelopen worden. Er is voldoende parkeergelegenheid en er zijn kleedkamers en douches aanwezig. Men krijgt een herinnering als men minstens drie keer meedoet. 

De bijdrage voor een goed doel gaat in 2017 naar het bestrijden van de ziekte Huntington.

Tijdens de 8e van der Straaten hardloopronde in Werkendam van afgelopen woensdag 10 juni, hebben een 10 tal jeugdatleten van de Altena Road Runners laten zien, dat zij er ook mogen zijn.

Na een gezamenlijke warming-up werden de jonge atleten naar de start van hun eigen wedstrijd gedirigeerd en na het startschot werden ze hard aangemoedigd door alle kinderen die nog niet hoefden te lopen en de toeschouwers. Zo werden er in het zonnige Werkendam meerdere medailles in de wacht gesleept.

Een 1e plaats werd behaald door Jesse Tolhoek (Giessen) in de catergorie tot en met 7 jaar en Sam van der Straaten (Werkendam) bij de jongens 8-9 jarige. Een 2e plaats was er voor Nina Hoegee (Giessen) bij de meisjes 10-11 jarigen, en vier 3e plaatsen voor Suus van Vugt (Giessen, -7 jr), Mathijs Kant (Giessen, -7 jr) en de broers Ruben (12-15 jr) en Benjamin Mak (8-9 jr) uit Woudrichem.

Vooral de race van Sam was erg leuk om te zien, want als een klein racewagentje rende hij over het parkoers om in het laatste stuk nog als een raket een versnelling in te zetten en alle andere jongens van zijn leeftijd een stuk achter zich te laten. Benjamin was deze keer een beetje afgeleid, want samen met Elena Poppelaars heeft hij op zijn gemak gelopen en ondertussen lekker aan het kletsen geweest. Ze waren alle twee alleen vergeten dat dit een wedstrijd was, waarin je zo hard mogelijk moet rennen.

Maar ja, als je jong bent, dan wil je ook wel eens wat anders!

Fotoos Jeugd ARR bij Van der Straatenloop Werkendam

Na een half jaar voorbereiding heeft Wim Kuipers zaterdag 11 juni j.l. deelgenomen aan de 5000mtr. bij de Nederlands Kampioenschappen, M55 en heeft daar een mooie 4e plaats behaald! Hieronder volgt een verslag van de belevenis door Wim:

In de aanloop naar het evenement heb ik na de eerste 3 maanden voorbereiding regelmatig wedstrijden gelopen waarbij ik steeds beter in vorm geraakte. Eerst langere afstanden, daarna steeds kortere. Begonnen met 15km in Tilburg tijdens het carnavalweekend. Sindsdien zijn de gelopen tijden steeds sneller geworden. De laatste maand is het accent verschoven naar baanwedstrijden. 3000 mtr. in Zundert en een 5000 mtr. in Culemborg. 

Het was een hele belevenis om aan een evenement als de NK mee te mogen doen. Alles wordt dan heel officieel geregeld. Ruim van te voren moet je je melden. Dan krijg je je startnummers. Je krijgt er twee omdat je er op de borst én een op de rug moet dragen. In de wedstrijd kwam ik er achter waarom ze dat deden. Op het wedstrijdterrein mag je niet komen.. inlopen doe je ergens anders.. dan wordt er van je verwacht dat je 15 minuten voor de start je meld in de Callroom. Alle atleten worden dan als groep begeleid naar de baan waar je een startplaats wordt toegewezen. Opgesteld achter een stippellijn moet je wachten op het startprotocol. Bij “op uw plaatsen” mag je dan oplopen naar de startstreep. Je mag absoluut niet met je voet of zelfs met je teen over de startstreep komen, anders wordt de start afgeblazen en begint het protocol weer van voor af aan. 

Even na 17.30 uur klonk dan eindelijk het startschot. De twee groepen (omdat er meer dan 20 lopers waren, zijn we opgesteld in twee startgroepen, links en rechts op de baan) gingen van start voor 12 en een halve ronde. 

Tijdens de eerste ronde zag ik al dat de eerste twee van mijn categorie te ver vooruit liepen. Ik liep in het groepje er achter. Na ongeveer 600 mtr. kwam een andere loper de leiding van het groepje. Ik kon aan het startnummer (op de rug!) zien dat dat het een concurrent in mijn categorie betrof. Ik ging er daarom direct achteraan. Hij liet zich na 3 ronden weer terugzakken. Ik kwam daardoor op kop te lopen van het groepje (in derde positie). Ik moest een keus maken: of me ook terug laten zakken in het groepje en het tempo verlagen. Dan zouden andere concurrenten weer aan kunnen sluiten. Ik wist natuurlijk niet wie dat zouden zijn en of die rap konden zijn in een eindsprint. Daarom besloot ik om het tempo hoog te houden en te gaan lopen sleuren aan de groep. Zo heb ik de rest van de wedstrijd op kop van het groepje gelopen tot 500 mrt voor de finish toch die ene concurrent mij voorbijstak en versnelde. Hij kon uitlopen tot zo’n 8 mtr. en finishte 2,5 seconden voor mij. 

Het is jammer dat ik zo net buiten de medailles viel. Maar ik ben dik tevreden met mijn prestatie bij mijn eerste deelname aan een NK. Een vierde plaats is niet iets om je voor te schamen. Mijn eindtijd was goed. Zo,n 15 seconden sneller dan mijn beste seizoens-tijd tot dan toe. 

Wat een leuke bijkomstigheid was is dat in wedstrijd ook een oude hardloopcrack meeliep. Marti ten Kate. Hij was in de jaren 80 een toploper op de marathon in Nederland en Europa. Na afloop heb nog even een praatje met hem aangeknoopt. Zo’n kans krijg je niet alledag. 

Alles bij elkaar een mooie ervaring. Wellicht volgend jaar weer.

 

Blankers & van Vark nieuwe naamgever Altena Road Circuit

Bij de start van het Het Altena Road Circuit 2015 op 25 april in Sleeuwijk zal Blankers & Van Vark uit Werkendam de nieuwe naamgever zijn.

Directeur David Blankers en de nieuwe coördinator van het loopcircuit, Jan van Herwijnen, tekenden 2 februari de overeenkomst.

Hoofdsponsor 2015

Het door Blankers in 2003 opgerichte bedrijf, welke gespecialiseerd is op het gebied van administraties, advies en belastingzaken, wil door middel van dit loopcircuit hun naamsbekendheid in de regio en ver daarbuiten vergroten. Wij zijn adviseurs die financiële en fiscale dienstverlening bieden aan met name ondernemers in het MKB. Onze missie is om dé (gespreks)partner te zijn voor de ondernemer. Vanuit ons kantoor in Werkendam bedienen we met een gemotiveerd team van medewerkers een zeer gevarieerde klantenkring. Zowel kleine als grote bedrijven in uiteenlopende branches vertrouwen hun financiële en fiscale zaken aan ons toe. Een toegevoegde waarde leveren we in de manier waarop wij onze diensten zorgvuldig afstemmen op de behoeften en doelstellingen van de klant vertelt Blankers, zelf ook een fanatiek loper, hij hoopt dat het circuit de komende jaren een mooie groei zal doormaken . Ook is hij trots dat de naam van zijn bedrijf onderdeel is van het oudste loopcircuit in Nederland .

Dit jaar tellen 6 regiowedstrijden mee voor het Blankers & Van Vark Altena Road Circuit . Via 10 km in Sleeuwijk, 5 km in Werkendam,5EM in Genderen, 5 km Giessen, 10 km Hank zal de halve marathon in Woudrichem begin november de afsluiting zijn.


Meer info over de wedstrijden kun je vinden op www.altenaroadcircuit.nl , hier kun je je tevens inschrijven voor de verschillende wedstrijden.

Subcategorieën

 

Copyright Altena Road Runners © 2017. All Rights Reserved.