Altena Road Runners
Altena Road Runners
Altena Road Runners
Altena Road Runners
Altena Road Runners
Altena Road Runners

   

Een samenwerking van: ARR/DAK/ACW

Zoals jullie wellicht weten is onze club een samenwerking aangegaan met de atletiekclubs uit Drunen (DAK) en Waalwijk (ACW). Dit heeft geresulteerd in een uniek evenement, namelijk clubkampioenschappen. Dit wordt de allereerste keer in de geschiedenis van ARR dat we iets dergelijks op atletiekgebied organiseren.

Juist omdat dit een laagdrempelig en uniek evenement is, nodigen we al onze leden uit om deel te nemen! Dus zowel Jeugd, Senioren, leden die al jaren lid zijn en hardlopers die net begonnen zijn. De jeugdafdeling heeft inmiddels al ervaring op de baan en dit is een unieke mogelijkheid voor onze volwassen leden om op een leuke manier kennis te maken met de moeder aller sporten: atletiek. Het enige wat we vragen is enthousiasme, ervaring is dus niet nodig.

De volgende onderdelen staan op het menu:

* 100 m sprint
* Verspringen
* Kogelstoten
* 600m hardlopen
* 5000 m hardlopen (een vertrouwde afstand)

Inschrijving vindt op individuele wijze plaats via www.atletiek.nu.

Het evenement zal plaats vinden op 22 september op de baan bij DAK Drunen vanaf 12:00 uur. De hardloopwedstrijd van 5000 meter staat gepland om 16:15 uur. Mocht je niet willen meedoen maar het wel leuk vinden om vrijwilliger te zijn, geef je dan op bij Ina van Boven. De dag wordt afgesloten met een barbecue die om ongeveer 17:00 uur begint.

Voor meer informatie kijk je op www.dakdrunen.nl.

Start 22 september met de najaarscyclus van Start to Run in Giessen

Wil jij ook beginnen met hardlopen? Om lekker buiten te zijn en je conditie te verbeteren? En dan liefst bij jou in de buurt? Maar vind je die eerste stap zo lastig. Dan is Start to Run iets voor jou! Vanaf zaterdag 22 september organiseren wij in samenwerking met de Atletiekunie weer zeven Start to Run trainingen. Samen, maar op je eigen niveau ga je met andere Start to Runners op zeven zaterdagochtenden vanaf 9.30 uur hardlopen. Je traint onder begeleiding van een deskundige hardlooptrainer en komt op mooie plekjes bij jou in de omgeving. Na zeven weken ben je in staat minimaal drie kilometer aan één stuk hard te lopen. Ook is er de mogelijkheid om gezamenlijk op dinsdagavond te trainen aanvang 19.45 uur. 

Na afloop van de cyclus bied de Altena Road Runners, een vervolg cursus aan die streeft erna om in een half jaar 1 uur te kunnen hardlopen. Ik zie je graag zaterdag 22 september bij sporthal De Jager in Giessen ingang sportvelden. Onze enthousiaste trainers staan voor je klaar. 

Voor meer informatie over Start to Run, de dichtstbijzijnde locatie en inschrijven kijk op www.yakultstarttorun.nl  Heb je dan nog vragen mail of bel naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of 06-23554785.

Wil je je duurloop eens op een andere manier beleven? Doe dan mee op zaterdag 16 juni aan de knooppuntenloop.

Een gezellige en een afwisselende duurloop door de Drunense Duinen. Geschikt voor iedereen (dus ook voor de opstappers en wandelaars).

Keuze uit verschillende afstanden: 13,2 km. / 9,9 km. / 7,3 km / 6,7 km. of 5 km.

Aanwezig om 14.45 uur, gezamenlijke warming up. start om 15.00 uur, vanaf de Drie Linden in Giersbergen. Na afloop gezamenlijk wat drinken in het restaurant (op eigen kosten).

Opgeven kan via de intekenlijst in De Inloper of per mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

We maken er een gezellige en rustige duurloop van!

Maandag 10 september 2018, aanvang 19.45 uur
locatie DAK Drunen, afstand 5 kilometer
deelname is gratis

Dit is de tweede van twee wedstrijden waarin in een onderlinge competitie wordt gestreden om de verenigingsprijs. Deze tweede wedstrijd wordt door AV DAK georganiseerd en gehouden op en rond de atletiekbaan in Sport & Recreatiepark achter de Bogen aan de Prins Hendrikstraat 80 te Drunen.

Uitslag Dualmeet ARR-DAK 08-mei-2018
Mannen:
1 - DAK 429 pnt
2 - ARR 406 pnt

Vrouwen:
1 - ARR 78 pnt
2 - DAK 28 pnt

Totaal:
1 - ARR 484 pnt
2 - DAK 457 pnt

Door zowel dames als heren zijn er punten voor de verenigingsprijs te behalen. Hoe meer deelnemers hoe meer punten er te verdienen zijn.
Dus Altena Road Runners kom met zoveel mogelijk, gezien de resultaten van de vorige ontmoeting, moeten we onze 1e plaats verdedigen!

Doelstelling:
De 21 kernen van Altena aan elkaar verbinden door inwoners te laten bewegen en beleven. Dat is wat we zaterdag 30 juni gaan doen in het kader van Altena Bruist. Een initiatief van verenigingen en de drie gemeentes Werkendam , Woudrichem en Wijk en Aalburg.

Wat gaan we doen:
Hardlopen uiteraard! Je kunt op die datum rond de klok van 10 uur ( het precieze tijdschema volgt nog ) starten met hardlopen vanuit één van de drie gemeenten vanaf het gemeentehuis. Elke tocht is ongeveer 30 km lang en brengt je langs alle kernen van de gemeente waarin je bent gestart. We eindigen allemaal rond 14.00 uur bij het drielandenpunt van de gemeentes, De Hillsestraat in Babyloniënbroek.

Men kan op die dag op drie manieren actief meedoen, namelijk:

a. Vanaf de drie gemeentehuizen zullen bussen vertrekken die de route rijden, ze maken tussenstops na ongeveer 5 kilometer, zodat je dus als loper zelf kan bepalen hoeveel kilometers je aflegt. Ben je na b.v. 5 of 10 kilometer moe, stap dan in de bus en sla dan een gedeelte over, om vervolgens weer een stuk te lopen. In de bus is ook de verzorging aanwezig (water, sportdrank en fruit). Je kan ook in je eigen woonplaats opstappen en de route verder volgen. Vertrektijd en plaats worden later bekendgemaakt, zo ook de route.

b. ( Estafetteloop ) Ook is er een mogelijkheid om niet met de bus te gaan, maar als groepje in estafettevorm de route af te leggen, b.v. één persoon loopt, de ander fietst en wisselt naar behoefte.

c. De route kan ook al fietsend in zijn geheel afgelegd worden. 

Poëzie:
Per route lopen we door of langs de kernen uit deze gemeente. In elke kern wordt een gedicht voorgedragen uit deze kern op initiatief van stichting Poëzie Land van Altena. Deze gedichten worden door de hardlopers in de bus meegenomen en halverwege de middag, samen met de vlaggen van de gemeente, symbolisch aangeboden aan de bestuurders, op het drielandenpunt van gemeente Altena. Activiteiten op de Hill

Op het drielandenpunt worden er vanaf 12.00 uur verschillende activiteiten georganiseerd. Daarnaast kun je er terecht voor een drankje, hapje of ijsje (op eigen kosten). Om 15.00 uur wordt het feestelijk jaar van Altena Bruist officieel geopend door Fons Naterop, Paula Jorritsma en John Bakker.

Aanmelden:
Wil je dit bijzondere evenement niet missen? Meld je dan snel aan! Graag horen we vanuit welke gemeente je wilt starten en of je een plaats in de bus wil reserveren. En uiteraard je naam, en met hoeveel personen je mee loopt als je in estafette vorm gaat. Aanmelden via: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

 

Copyright Altena Road Runners © 2017. All Rights Reserved.