Altena Road Runners
Altena Road Runners
Altena Road Runners
Altena Road Runners
Altena Road Runners
Altena Road Runners

   

Een welkome aanvulling voor de A.R.R. om kracht en hersteltraining aan te bieden aan de leden op de locatie in Giessen. Aanmelden kan telefonisch 01830-769023 of via contactpagina   http://www.fysiofitaltena.nl/contact-fysiotherapie-almkerk/. Voor vragen hierover zoek contact via 06-23554785

Even voorstellen:
FysioFit Altena Wij zijn een professionele Fysiotherapiepraktijk gericht op functionele versterking van het lichaam in plaats van symptoombestrijding. De begeleiding van sporters wordt verzorgd door sportfysiotherapeuten met een sport achtergrond.

Wat kunnen we betekenen voor de Altena Roadrunners?
Op maandag- en woensdagavonden tussen 19.00u en 20.00u bieden wij de gelegenheid om gerichte kracht- / hersteltrainingen te volgen bij onze locatie in Giessen. Hierbij valt onder andere te denken aan:
- Algehele spierversterking van het totale lichaam
- Gerichte krachttraining bovenbenen, hamstrings, kuiten, zodat de belastbaarheid toe kan nemen
- Stabiliteitstraining van enkels, knieën en heupen.
- Opbouw core-stability zodat kans op lies- of hamstringblessures afneemt en de powerzone beter benut kan worden tijdens het hardlopen.

Concreet betekent dit dat we een speciaal Hardloop Fitnessabonnement voor Altena Roadrunners kunnen aanbieden:
- 1x per week 1 uur training; normaal €38,50,- per maand; leden Altena Roadrunners; €30,-
- Geen kosten voor inschrijving, intake en try-out a 39,95
- Vaststellen persoonlijke doelstelling en een daaraan gekoppeld programma
- Gebruik maken van het gratis inloopspreekuur op maandagen tussen 18-19u
- Om het zo flexibel mogelijk te maken en zo goed mogelijk te combineren met de hardlooptrainingen voor de lopers, bieden we het abonnement aan in de vorm van een ‘knipkaart’ van 10 trainingen voor €70,- . Deze knipkaart blijft een half jaar geldig.

Waarom een specifiek Hardloop Fitnessabonnement?
Naast de looptrainingen kun je op veel manieren voorwaarden scheppen die je loopprestatie doen verbeteren. Het lichaam werkt zo dat het zich aanpast aan de belasting die het te verwerken krijgt. Dit betekent dat wanneer het lichaam rust krijgt (en dus geen prikkels) het lichaam geen noodzaak heeft zich aan te passen. Sterker nog; alles wat niet wordt gebruikt, wordt gestaag afgebouwd. Maar geef je het lichaam specifieke prikkels dan kun je dus ook heel gericht opbouwen.

Krachttraining is voorwaarde scheppend voor stabiliteit, snelheid, explosiviteit. Vrijwel alle fysieke eigenschappen die een hardloper nodig heeft.

Tijdens het hardlopen moet je lichaam bij iedere landing stabiliseren; hoe stabieler enkel, knie, heup en core zijn, hoe minder energie verloren gaat in het herstellen van de stabiliteit. En dus hoe meer energie beschikbaar blijft voor de afzet en zwaaifase. Hoe meer kracht er is, des te meer kracht er omgezet kan worden in snelheid. Mits je ook gericht traint op de omzetting van kracht naar snelheid.

Kortom genoeg trainbare facetten naast de looptrainingen!

In de winterperiode wordt door de Altena Road Runners een serie trimlopen georganiseerd. Op zaterdag 17 februari 2018 is de tweede trimloop van een serie van vijf trimlopen. Deze worden gehouden in het Almbos van Giessen. Inschrijven is in het clubgebouw van de Altena Road Runners; ‘De Inloper’. Dit is aan de zijkant van sporthal De Jager. Hier is voldoende parkeergelegenheid en er zijn kleedkamers en douches aanwezig. De kosten bedragen €3,00 per keer (waarvan € 2,- naar een goed doel gaat: Stichting Sudiasa. Een kleinschalig project. Zij helpen gezinnen op Bali en Nepal financieel, zodat kinderen medische zorg kunnen ontvangen en bijvoorbeeld naar school kunnen.
Meer inlichtingen te verkrijgen hierover bij Zilla Kleber loopster van groep 3.). 

Aanvang van de trimloop is om 14.30 uur. Inschrijven vanaf 13.30 uur. Het parcours gaat over de half verharde paadjes in het Almbos en een klein gedeelte over het asfalt van de Karboger. Er kunnen rondjes gelopen worden van 2,1 km. Met een maximum van 7 ronden. Elke ronde kom je langs de tijdklok, dus kan men mooi op schema lopen. De trimlopen staan open voor iedereen, men hoeft dus geen lid te zijn van de Altena Road Runners. Er worden geen startnummers uitgereikt en er zijn geen prijzen te winnen. Wel is er een herinnering voor ieder die minstens drie keer meedoet. De organisatie is in handen van groep 3, het thema is heerlijke tapas met een Spaans tintje.

Start: om 14.30 uur
Inschrijven: vanaf 13.30 uur in de Inloper
Inschrijfgeld: € 3,- 
Afstand: Rondjes van 2,1 km Max 7 ronden 

Stel de organiserende groep niet teleur en kom 17 februari met velen.

ZATERDAG 4 NOVEMBER, 2017

De 18e Vestingstad Run, deze wordt georganiseerd door de Altena Road Runners.

WOUDRICHEM – De 18e Vestingstad Run in Woudrichem, een halve marathon in en rond Woudrichem is dit jaar ook beslissend voor de eindstand van het oudste stratenloopcircuit van Nederland het Altena Road Circuit.

Naast de halve marathon zijn er ook nog prestatielopen over 6 en 11 kilometer. En ook dit jaar kan de halve marathon in estafettevorm gelopen worden. Per team mogen dan drie deelnemers meedoen. En ook voor de jeugd zijn er weer verschillende afstanden.  Alle afstanden één grote ronde. Vrijwel geheel verhard en verkeersluw. Door het mooie buitengebied van Woudrichem. Het sluitstuk van de  halve marathon gaat door het fraaie vestingstadje Woudrichem. De start en finish zijn bij sporthal ’t Rondeel waar ook voldoende kleedgelegenheid te vinden is.

Programma
13.15 uur: jeugd t/m 15 (4 categorieën)
14.00 uur: 21.1 km wedstrijdloop en recreantenloop
14.00 uur: 11 km prestatieloop (niet voor klassement)
14.00 uur: 6 km prestatieloop (niet voor klassement)

Inschrijving
Via www.inschrijven.nl of bij Sporthal 't Rondeel, 't Rond 2, 4285 DE Woudrichem, vanaf 12.30 uur
Inschrijfgeld 21,1 km: € 6,00 (na-inschrijven € 8,00);
Inschrijfgeld 11 km: € 5,00 (na-inschrijven € 7,00);
Inschrijfgeld   6 km: € 4,00 (na-inschrijven € 6,00)
Inschrijfgeld hoofdafstand estafette ( 3 personen ) alleen na-inschrijving € 7,00
Jeugd 15 jaar en jonger: € 1,50.

Kleedruimte
Sporthal 't Rondeel. Douches aanwezig.

Parcours
Alle afstanden één grote ronde. Vrijwel geheel verhard en verkeersluw. Door het mooie buitengebied van Woudrichem. Het sluitstuk van de  halve marathon gaat door het fraaie vestingstadje Woudrichem.

Prijzen
Geldprijzen in alle wedstrijdcategorie, Leuke herinnering voor alle deelnemers
Prijsuitreiking in 't Rondeel

Records
Premie voor verbeteren parcoursrecord halve marathon
Heren: 1:08.30 Colin Bekers (2013), Dames: 1:25.54 Jenette Tolhoek (2004)

Informatie
Jan van Herwijnen   tel: 0623554785         Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Meer informatie over het parcours en eerdere edities is te vinden op: Vestingstad Run

Zoveel excuses om niet te gaan hardlopen

Dat kan ik toch helemaal niet. Ik heb er geen tijd voor. Daar ben ik veel te zwaar voor. Ik ben al zo moe. Straks raak ik geblesseerd. Ik houd dat niet vol. Dat had ik toch veel eerder moeten doen. Dat is veel te duur. Ik vind het doodeng. Ze lachen me vast uit.” Een greep uit de vele excuses die veel mensen zich voorhouden om niet te gaan hardlopen. Begrijpelijke gedachten, maar ze zijn allemaal niet waar. Dat hebben de 100.000 Start to Run deelnemers wel bewezen die de afgelopen jaren zijn begonnen met deze 7-weekse beginnerscursus van de Atletiekunie. En waarvan maar liefst 92% de cursus helemaal volbracht heeft.

Kijk hier op een filmpje om een indruk te krijgen hoe het in zijn werk gaat. Ben je nu overtuigd, dat hardlopen ook iets voor jou kan zijn? Meld je dan aan via www.yakultstarttorun.nl 

We starten op zaterdag 10 maart vanaf sporthal De Jager in Giessen om 09.30 uur.

De 10 van de kurenpolder Hank

ZATERDAG, 14 OKTOBER 2017

De Kurenpolder in Hank is op zaterdag 14 oktober het volgend decor voor het Blanker & Van Varik Altena Road circuit. De wedstrijd in Hank gaat over een afstand van 10 kilometer. De organisatie die in handen is van Stratenloopcomité Kurenpolder hoopt de positieve trend die dit jaar is ingezet bij de voorgaande wedstrijden van dit seizoen te kunnen voortzetten. Bij alle wedstrijden kwamen tot nu toe meer deelnemers dan de voorafgaande jaren.

Het programma in Hank begint om 12.30 uur met de diverse jeugdlopen, vervolgens zijn om 13.30 uur de wedstrijdlopers en recreanten aan de beurt die 10 kilometer voor de kiezen krijgen. Voor wie de afstand te lang is kan op hetzelfde moment ook meedoen aan een 5 kilometer lange prestatieloop, alleen telt deze wedstrijd niet mee voor het klassement.

Programma:
12.30 jeugd: (t/m 15 jaar, 4 categorieën)
13.30 uur: 10 km wedstrijdloop en recreantenloop
13.30 uur: 5 km prestatieloop (niet voor klassement)

Inschrijving:
Via www.inschrijven.nl of vanaf 11.45 uur in de Plaza van Recreatiepark de Kurenpolder, Kurenpolderweg 31, Hank.
Inschrijfgeld 5 km en 10 km € 6,- (na-inschrijving € 7,-) ; Jeugd 15 jaar en jonger: € 2,50.

Kleedruimte:
Recreatiepark de Kurenpolder

Parcours:
Eén ronde van 2,5 km. Geheel verhard en verkeersluw. Op en om het gebied van de Kurenpolder. Start en finish op de Kurenpolder bij de Plaza. Toegang tot het recreatiepark is gratis voor deelnemers en toeschouwers.
Start/finish: Recreatiepark de Kurenpolder

Prijzen:
Geldprijzen in alle wedstrijdcategorieën
Prijsuitreiking in Recreatiepark de Kurenpolder

Inlichtingen:
Fam. Suijkerbuijk, tel:06-20670144 of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Copyright Altena Road Runners © 2017. All Rights Reserved.